Iedere Lowlands Shootout bestaat uit 2x 36 pijlen op 70m voor de recurve divisie
(Olympic Round) en 2x 36 pijlen op 50m voor de compound divisie (Compound Round).
Bij gelijke standen na de voorronde zullen er direct shoot-offs geschoten worden voor plaatsen die bepalenĀ of een schutter de finalerondes wel of niet haalt.

Bij Heren Recurve, Dames Recurve en Heren Compound is dit voor plaats 16, bij Dames Compound voor plaats 8.

Finalerondes
Dames Compound
In deze categorie zullen na de voorronde 16 schutters doorgaan naar de finalerondes. De duels worden verschoten volgens een cumulatieve score van 15 pijlen, verschoten in 5 series van 3 pijlen op 50 meter.
Dames recurve
In deze categorie zullen na de voorronde 16 schutters doorgaan naar de finalerondes. De duels wordenverschoten volgens het set-systeem waarbij er een best-of-five-sets systeem wordt gehanteerd. De duels worden verschoten op 70 meter.
Heren Compound
In deze categorie zullen na de voorronde 32 schutters doorgaan naar de finalerondes. De duels worden verschoten volgens een cumulatieve score van 15 pijlen, verschoten in 5 series van 3 pijlen op 50 meter.
Heren recurve
In deze categorie zullen na de voorronde 32 schutters doorgaan naar de finalerondes. De duels worden verschoten volgens het set-systeem waarbij er een best-of-five-sets systeem wordt gehanteerd. De duels worden verschoten op 70 meter.