Zaterdag 21-1 vierden we met ca. 40 personen dat de vereniging 85 jaar bestond (opgericht in 1938). ’s Middags konden de (jeugd-)leden en donateurs met hun partners, kinderen of ouders op meerdere manieren hun schietvaardigheden tonen. Er werd geschoten met uiteraard de handboog, maar ook met een kruisboog, luchtbuks en blaaspijp. De blaaspijp was nieuw en bleek goed te doen alle aanwezigen. Ook de sjoelbakken werden volop gebruikt. Op meerdere tafels werd volop gedacht over spreekwoorden en gezegden m.b.t. ‘schieten’. ‘Niet geschoten is altijd mis’ gaat zeker op in onze sport. Later op de middag werden de antwoorden creatiever: ‘Een goed schutter heeft aan een halve pijl genoeg’ en ‘Wie een pijl schiet voor een ander, mist zelf de roos’.

Na de maaltijd de prijsuitreiking met als winnaars:

Kruisboog: 1. Rob, 2. Max, 3. Iza;

Blaaspijp: 1. Richard, 2. Yvonne, 3. Mike;

Handboog: 1. Remco, 2. Richard, 3. Ronald;

Luchtbuks: 1. Ronald/Remco, 2. Pierre/Harry, 3. Ivo/Martin;

Sjoelen: 1. Mike, 2. Elly 3. Ans.

Con Cathalina had 18 door de jury goedgekeurde spreekwoorden.

Een gezellige middag/avond. Dank aan de vrijwilligers bij de voorbereiding en op de activiteit zelf. Heel geslaagd. Op naar de 90 jaar!

Categorie├źn: Laatste nieuws